Omdat ik hoofdzakelijk in het buitenland verblijf is de makkelijkste manier om mij te bereiken via Facebook of e-mail.
 
Wanneer u een persoonlijke voedingsanalyse wilt, stuur mij dan een zo volledig mogelijk ingevuld eetdagboek met je contactgegevens naar het volgende e-mailadres:
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Andere vragen over voeding kun je natuurlijk ook altijd stellen via de email.
 
Wil je op de hoogte blijven over updates op deze website, dan kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief of door ‘vrienden’ met mij te worden op Facebook. Vergeet niet om ook mijn Facebook pagina Gezond eten met Ed ‘leuk’ te vinden. Bij voorbaat dank.
 
Heb je interesse in een massage, stuur dan even een berichtje zodat we misschien een afspraak kunnen plannen. Je kunt op de pagina ‘Waar ben ik’ zien waar wij op het moment zijn. Als wij naar Nederland komen zal ik dit tijdig laten weten via Facebook en de nieuwsbrief.
 
Als je tevreden bent met de hup die ik bied en als je mij wilt helpen met de gemaakte kosten wordt het natuurlijk zeer op prijs gesteld als je een donatie wilt maken. Je kunt je donatie overmaken op de volgende rekening:
 
NL64 RABO 0113 119 186
Rabobank Nederland
 
BIJ VOORBAAT DANK!!!
Rishikesh, yoga hoofdstad van de wereldElk jaar verschijnt er wel een nieuwe work-out routine en worden andere vergeten, maar geen enkele programma houdt het zo lang vol als Yoga, dat al meer dan 5000 jaar wordt beoefend. Yoga zorgt er niet alleen voor dat je calorieën verbrandt en je spieren sterker worden, het helpt je ook te ontspannen en te concentreren, en door het beoefenen van yoga wordt je natuurlijk een stuk flexibeler.
 
De letterlijke vertaling van het woord yoga is eenheid, het doel van alle verschillende vormen van yoga is dan ook het opheffen van de illusie dat je alleen je lichaam bent, en het ervaren van de eenheid van al het bestaan. Er zijn veel verschillende vormen van yoga, maar allemaal versterken ze de connectie tussen lichaam en geest. Hatha yoga is de meest bekende vorm van yoga, deze bestaat hoofdzakelijk uit het aannemen van asanas (lichaamshoudingen) en ademhalingsoefeningen. Het woord hatha beschrijft alle vormen van yoga waar bepaalde lichaamshoudingen worden aangenomen. Vele van de moderne vormen van fysieke yoga kunnen dan ook worden omschreven als hatha yoga.
 
Yoga in Dhampus, NepalHet aannemen van verschillende asanas is maar een deel van yoga, andere onderdelen zijn reinigingen (shatkrya), handhoudingen (mudras), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Hatha yoga bereid het lichaam voor op het bereiken van yoga, eenheid. Het doel van yoga is dan ook niet de fysieke oefeningen op zich, maar het gaat meer over het begrijpen hoe het lichaam werkt, en het gebruiken van de lichaamshoudingen om je energie in een specifieke richting te sturen. De fysieke oefeningen van hatha yoga zullen je gespierder maken en je immuunsysteem zal beter zijn werk kunnen doen. Het beoefenen van de yoga asanas zorgt ervoor dat je je natuurlijke goede gezondheid verkrijgt door het verwijderen van gifstoffen die zich hebben opgehoopt in het lichaam, het oplossen van spanningen in de spieren en het soepel maken van de rug.
 
Bij het aannemen van de verschillende asanas wordt hoofdzakelijk de rug gestrekt en ontspannen. De wervelkolom is de plaats waar alle zenuwen lopen die de orgaansystemen met ons brein verbinden. Als de wervelkolom stijf en gespannen is kunnen de zenuwimpulsen niet soepel door het lichaam vloeien, waardoor je organen verzwakt worden. Als je je wervelkolom soepel houdt, blijven je zenuwen sterk en behoudt je je gezondheid.
 
Wijze woorden van MoojiIk ben begonnen met yoga in 2013, ik heb toen samen met mijn vrouw Debby yoga lessen gevolgd in Varkala, Zuid-India. We hebben daar les gehad van Vasudev bij Vasudevs Yoga Shala. Sindsdien hebben we nog enkele lessen gehad van verschillende leraren maar het belangrijkste is toch om zelf te blijven oefenen.
 
Yoga is een goede activiteit om te beoefenen voor je gezondheid, het beste is als je het kunt combineren met wat lichte aerobische beweging zoals lopen, fietsen of zwemmen.
 
Je kunt via het menu een aantal artikelen lezen waarin ik meer uitleg over yoga en meditatie en een aantal oefeningen geef die je zelf thuis kunt uitproberen.
Thaise massageThaise massage, ook wel Thaise yoga massage genoemd, is een eeuwenoude techniek van massage die is gebaseerd op accupressuur, de Indiase Ayurvedische leer en yogahoudingen. De grondlegger van de Thaise massage was de Ayurvedische dokter Jivaka Kumar Bhacca (zie logo Thai traditional medical society). Hij kwam uit India en leefde ten tijde van de boeddha (ongeveer 2500 jaar geleden). In veel oude geschriften uit die tijd wordt hij geroemd voor zijn medische kennis, en voor het behandelen van veel belangrijke mensen uit die tijd, waaronder de boeddha zelf.
 
Bij een Thaise massage bewerk je in tegenstelling tot een Zweedse massage niet alleen de spieren. De filosofie achter de Thaise massage concentreert zich op energie punten en banen, Sen genoemd. Tijdens een Thaise massage strekt de therapeut de klant uit en masseert en geeft druk op de Sen punten en banen. Het gebruik van deze Sen punten en banen vindt je ook terug in sommige vormen van Westerse fysiotherapie zoals manuele therapie en myofasciale technieken.
 
Logos massageHet is door de combinatie van het lichaam oprekken, de meditatieve ontspanning en het bewerken van de Sen punten en banen dat een Thaise massage zo effectief is. Een Thaise massage wordt normaal op een matje op de grond gegeven en de klant kan loszittende kleren dragen. De masseur gebruikt niet alleen zijn handen om het lichaam op te rekken, maar ook zijn voeten en ellebogen.
 
Deze massagevorm is onder ander goed om spierspanningen op te lossen, en dit effect kan je een dag later nog voelen. Door de cliënt te strekken in allerlei verschillende yoga poses heeft een Thaise massage dezelfde gezonde invloed als een yoga sessie op je lichaam. Het bevordert de bloedcirculatie, stimuleert het lymfe systeem, en bevordert de spijsvertering. De afvoer van afvalstoffen door de bevorderde circulatie in je lichaam en door het stimuleren van het zenuwstelsel zorgen ervoor dat je immuunsysteem wordt versterkt. En een Thaise massage is een goede manier om stress te verminderen door de ontspannende werking.
 
Als je interesse hebt in een Thaise massage kijk dan op de pagina 'contact / giften' voor het maken van een afspraak.
 
 
Zweedse massageZweedse massage is gebaseerd op de Westerse concepten van anatomie en fysiologie in tegenstelling tot veel Oosterse massage technieken. De term Zweedse massage is vooral gangbaar in Nederlandstalige en Engelstalige landen, daarbuiten wordt vooral de term klassieke massage gebruikt. De term Zweedse massage komt van de onterechte aanname dat de Zweedse gymnastiekleraar Pehr Henrik Ling de grondlegger van de massagevorm is, het blijkt dat het een Nederlander was die de termen heeft geïntroduceerd om deze massagevorm te beschrijven.
 
Bij een Zweedse massage maakt men gebruik van de technieken effleurage (strijkende beweging), petrissage (kneden), tapotement (korte slagen) en frictie. De masseur gebruikt bij een Zweedse massage massage-olie om de weerstand van de huid te verminderen. Bij een Zweedse massage wordt het lichaam geheel bedekt met handdoeken en alleen het gedeelte waar de masseur op het moment aan werkt wordt blootgelegd.
 
Logos massageEen Zweedse massage is een goede manier om voor ontspanning te zorgen, na de behandeling zul je volledig ontspannen zijn en toch niet vermoeid zoals bijvoorbeeld kan na een Thaise massage. Het is ook een goede manier om vastzittende spieren te laten ontspannen en zo blokkades in het lichaam op te lossen. Daarnaast bevordert een Zweedse massage ook de doorbloeding, zorgt ervoor dat het zuurstofniveau toeneemt, helpt het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen, bevordert de flexibiliteit en vermindert spanningen (fysiek & mentaal).
 
Heb je interesse in een Zweedse massage, kijk dan voor het maken van een afspraak op de pagina 'contact / giften'.

 

VoetreflexologieReflexologie is een massage techniek waarbij je druk uitoefent op de reflex gebieden op de voeten en handen om te zorgen voor een diepe ontspanning en het lichaam zijn eigen genezingsproces te stimuleren. Reflexologie is een natuurlijke veilige massagevorm die je immuunsysteem bevordert door gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en die je geest kalmeert.
 
De theorie waar de reflexologie op is gebaseerd gaat ervan uit dat alle onderdelen van het lichaam zijn verbonden aan bepaalde reflexzones op de handen en voeten. Door deze reflexzones te stimuleren kun je een reactie opwekken in het desbetreffende lichaamsdeel. Zo kun je dus het gehele lichaam stimuleren door alleen de voeten te masseren.
 
In de tijd van de Egyptische farao’s (4500 jaar geleden) maakten ze al gebruik van reflexologie. Dit blijkt uit schilderingen in de tombe van de Egyptische dokter Ankmahor. Ankmahor was een van de invloedrijkste personen uit die tijd. De schilderingen beelden twee patiënten af die een voetreflexologie massage krijgen.
 
Logos massageDe voeten zijn het verste verwijderd van het hart en de bloedcirculatie heeft de neiging om in de voeten te stagneren. Vooral als de kuit spieren het bloed niet goed door het lichaam pompen. Voetreflexologie stimuleert de doorbloeding en helpt zo om aandoeningen zoals trombose te voorkomen.
 
Voor een voetreflexologie massage kun je in een stoel zitten met een voetenbankje om 1 been op te laten rusten. De benen moeten tot boven de knie bloot zijn want de onderbenen worden ook behandeld tijdens een voetreflexologie massage.
 
Als je interesse hebt in het krijgen van een voetreflexologie massage, kijk dan op de pagina 'contact / giften' voor het maken van een afspraak.

 

2019 Gezond eten met Ed   Alle rechten voorbehouden   Website, tekst & foto's door Ed