Enkele boeken die ik heb gelezen over eten en die ik je kan aanbevelen:
 
Harold McGee – Over eten en koken
ISBN 978-90-468-1393-5
Dit boek vertelt u zoals de titel al zegt alles over eten en koken. Het bekijkt alles uit een wetenschappelijke hoek. Er wordt je bijvoorbeeld uitgelegd wat er gebeurt in de pan bij het bakken op scheikundig niveau. Het is een encyclopedisch boek over voeding wat ik zelf regelmatig gebruik als naslagwerk.
 
Karl Weber (editor) – Food Inc. (EN)
ISBN 978-1-58648-694-5
Dit boek is een verzameling van essays die allemaal te maken hebben met voeding. Het boek is geïnspireerd op de film Food Inc, wat ook een aanrader is vooral voor degene die niet zo graag leest. Het onderwerp is de Amerikaanse voedselindustrie en het brengt enkele onthutsende feiten aan het licht.

Marion Nestle – What to eat (EN)
ISBN 978-0-86547-738-4
In dit boek is zoals de titel al zegt, een gids voor wat te eten. In dit boek legt Nestle uit hoe je verstandige keuzes kunt maken voor jezelf en je familie in de supermarkt. Er wordt onder andere uitgelegd hoe je de verpakkingen van producten moet lezen en begrijpen.
 
Michael Pollan – In defense of food (EN)
ISBN 978-0-14-311496-3
Een manifest voor het maken van bewuste keuzen bij het eten, die ons gezond houden. Het advies van Pollan komt neer op 7 woorden: Eet voedsel, niet te veel, hoofdzakelijk planten.
 
Michael Pollan – Food rules (EN)   
ISBN 978-0-14-311638-7
Een handig klein boekje met 64 tips om tot een gezond voedingspatroon te komen.

 

Boekenkast 

 

 

 

Books