Op blote voeten in het gras

Het lopen op blote voeten kan zeer bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Het idee is simpel, door op blote voeten te lopen maak je contact met het elektrisch veld van de aarde en absorbeert je lichaam de negatief geladen elektronen van het aardoppervlak. Deze elektronen hebben tal van gunstige eigenschappen voor je lichaam.
 
Onze moderne levensstijl heeft ons steeds meer vervreemd van deze energiestroom. Zo dragen de meeste mensen isolerende rubberen of plastic schoenen die deze energiestroom blokkeren. En we slapen niet meer zoals vroeger op de grond en als we gaan kamperen liggen we in een slaapzak die gemaakt is van isolerende materialen.
 
De oude Chinese geneeskunde, de Indische Ayurveda en de hieruit voortgekomen voetreflexologie benadrukken allemaal de voordelen voor de gezondheid van het lopen op blote voeten. Door op blote voeten te lopen worden net zoals bij een voetreflexologie massage de reflexzones onder de voeten gestimuleerd en hierdoor wordt het gehele lichaam gestimuleerd.
 
Als je op blote voeten loopt krijg je een meer natuurlijke loop. Als je geregeld op blote voeten loopt heb je de neiging om de eerst met de voorkant of het midden van je voet te landen en zo minder kracht op de hiel te laten komen. Dit zorgt voor minder stress op de enkels en knieën. Mensen en kinderen die geregeld op blote voeten lopen hebben ook veel minder vaak last van platvoeten of likdoorns.
 
De negatief geladen elektronen die je absorbeert door te gronden met de aarde zorgen ervoor dat je rode bloedcellen beter stromen en niet gaan samenklonteren. Rode bloedcellen bezitten een negatieve lading zodat ze elkaar afstoten en deze lading wordt verbeterd zodat je bloed op een natuurlijke manier wordt verdund.
 
Deze elektronen hebben ook een ontstekingsremmende werking. De negatieve elektronen zijn de tegenhanger van de positief geladen vrije radicalen, die voor oxidatie in het lichaam zorgen. De negatief geladen elektronen bieden bescherming tegen deze vrije radicalen die anders gezond weefsel aantasten, wat leidt tot schade aan het weefsel en chronische ontstekingen.
 
De voordelen van goed te gronden door op blote voeten te zijn er vele. Het is een makkelijke manier om je gezondheid te bevorderen. Maar de belangrijkste reden om op blote voeten te lopen is natuurlijk omdat het prettig is. Op blote voeten voel je alle texturen en de temperaturen van de grond en het is een bevrijdend gevoel om je voeten niet meer altijd in te pakken. Hieronder staan enkele voordelen van het op blote voeten lopen opgesomd:
 
 • Op blote voeten lopen zorgt ervoor dat het gehele lichaam wordt gestimuleerd door de reflexzones.
 • Op blote voeten lopen zorgt ervoor dat je gewrichten minder slijtage ondervinden.
 • Op blote voeten lopen leidt tot minder problemen met de voeten zoals platvoeten of likdoorns.
 • Op blote voeten lopen heeft een bloedverdunnend effect.
 • Op blote voeten lopen biedt bescherming tegen oxidatieve schade.
 • Op blote voeten lopen heeft een ontstekingsremmende werking.
 • Op blote voeten lopen is een goede manier om mindfulness te oefenen.
 • Op blote voeten lopen helpt bij veel ontsteking gerelateerde aandoeningen.
 • Op blote voeten lopen geeft je energie.
 • Op blote voeten lopen heeft een normaliserende werking op het hormoon cortisol en helpt zo tegen stress.
 • Op blote voeten lopen heeft een normaliserende werking op het hormoon melatonine en zorgt zo voor een goede nachtrust.
 • Op blote voeten lopen geeft verlichting bij hoofdpijn.
 • Op blote voeten lopen biedt bescherming tegen potentieel gevaarlijke elektromagnetische velden.
 • Op blote voeten lopen is gewoon lekker.
 
Exodus 3:5
Trek uw schoenen uit van uw voeten; want de plaats, waarop gij staat, is heilig land.